OGER werd in 1990 opgericht door de broers Martin, Rob en Oger Lusink. Vanuit de Amsterdamse P.C. Hooftstraat werd het bedrijf OGER verder uitgebreid tot wat het nu is. Terwijl de Amsterdamse vestiging in winkeloppervlakte steeds verder groeide, openden wij vestigingen in Den Haag, Rotterdam, Antwerpen en Haarlem.

Toen Oger Lusink met zijn broers de Nederlandse herenmodemarkt betrad, voerden Duitse merken en het daarbij behorende modebeeld de boventoon. Al snel werd duidelijk dat het de missie van OGER als bedrijf én als persoon werd om de Nederlandse man meer Latijnser te maken. Aan de hand van onze kleine, grote man werd de Nederlandse man steeds modebewuster.

Naast de beste Italiaanse merken zoals Santoni, Corneliani, Cesare Attolini en Jacob Cohën voeren wij onze eigen merken onder OGER RED, OGER Dressed for Success en OGER Italian Knitwear. De missie om de man beter te kleden, is gedurende de jaren, voor een mooi gedeelte volbracht. Dit maakt het dat we ons naast kleding onderscheiden op het gebied van service. In onze stores - en daarin onze Personal Advisors – proberen we een warm bad te creëren en rijke relaties met klanten op te bouwen.

Middels onze bedrijfskledingtak, OGER Corporate Fashion Statements, voorzien wij ook het zakelijke landschap te voorzien van de beste kwaliteit kleding. Zo hebben wij langlopende banden met o.a. Feyenoord, KPMG, Yarden en de Hogere Hotelschool.

In 2016 verbouwden wij onze Haagse vestiging tot OGER 2.0, waarin we een vernieuwd interieur in onze bestaande store introduceerden. Een vernieuwde maatwerkafdeling was daarnaast een toevoeging aan het Haagse. OGER by Atelier Munro zag het levenslicht in 2017. In dit vernieuwende en dynamische maatwerk concept bieden we modelijkheid pakken, jasjes, overhemden, jeans en schoenen zelf samen te stellen. Ideaal voor de moderne man die graag zijn kleding customized. 

In de zomer van 2018 integreerden wij onze dameswinkel in zowel onze Amsterdamse als Rotterdamse vestiging, om zowel dames- als herenkleding onder één dak aan te kunnen bieden. 

OGER is lid van The International Menswear Group, een groep internationale retailers - vaak met familieroots - die als hoofdactiviteit het aanbieden van herenmode hebben. In 2013 werd OGER honorary member van Fondazione Altagamma, een Italiaans instituut die de belangen behartigt van alles wat 'Italian made' is. Naast de grote Italiaanse bedrijven zoals Ferrari en Gucci, zijn er enkele niet-Italiaanse bedrijven toegetreden. OGER is het enige bedrijf in de Benelux dat zich Altagamma-lid mag noemen.