The art of layering - Herenkleding in lagen dragen

Moeite met het wispelturige weer? Flexibele en slimme layering opties maken het de meest soepele overgang naar de winter. Lees hieronder hoe je dit het beste aanpakt. Met een weervoorspelling dat soms net zo betrouwbaar is als de gemiddelde horoscoop kun je maar beter je kansen spreiden. Dit betekent bijspijkeren in de kunst van het lagen aanbrengen. Als je het goed wil doen, combineer je feilloos de meest mooie items bij elkaar terwijl je kleur niet uit het oog verliest. Kies je voor maar één kleur, heb je al snel de kans dat je bekent staat als die collega die altijd dezelfde kleur draagt. Beperk jezelf tot ongeveer twee kleuren zoals bijvoorbeeld blauw en grijs, dan zit je hoe dan ook goed. Dus houd het simpel, rustig en stijlvol.

Functioneel gezegd, layering stelt je in staat om je aan te passen aan een veranderlijke omgeving door items toe te voegen of weg te laten. Het is van belang om items makkelijk te kunnen wisselen of af te doen. Een cardigan zoals de OGER Knitwear cardigan vormt een ideaal item dat je makkelijk kan toevoegen of af kan doen in het geval van plotselinge zon.

Een layered look moet boven al, casual en comfortabel zijn. Draag bijvoorbeeld een overjas en een jasje voor een goede gelaagde look, combineer dit in een zo zacht mogelijke variant, en met zo weinig mogelijk schoudervulling. Een andere weg is de ton-sur-ton look zoals hierboven weergegeven. Pas op dat dit niet te veel van het goede wordt maar straal minimalisme uit in je look. Ga je voor verschillende patronen en kleuren heb je het risico een lapjeskat te worden. OGER heeft dit najaar ook veel items die goed ingezet kunnen worden om een mooie layered look te creëren zoals zachte OGER Knitwear coltruien, truien van Eleventy, jasjes van ISAIA, en vesten van Della Ciana.