OGER ICONS | Selwyn Senatori - Een ode aan de ambacht

Selwyn Senatori en OGER vieren het leven van de Ambacht in de nieuwste serie OGER ICONS. We stellen je graag voor aan deze kunstenaar, ambachtsman en allround-creatieveling. Met Italië als geboorteland, een Italiaanse vader en een Amsterdamse moeder, is zijn liefde voor mode gemakkelijk te verklaren. Niet verwonderlijk dus dat zijn stijl Italiaanse sprezzatura schreeuwt. Hij wisselt zijn driedelige pak met op maat gemaakte schoenen echter graag af met zijn verf besmeurde korte broek en rubberen slippers.

» Nieuwsgierig geworden?   Bekijk Selwyn's selected items


Op zijn 3e verhuisde het gezin naar Nederland, maar kleine Selwyn werd iedere zomer op het vliegtuig gezet om de familie te bezoeken. "Vooral de mannen in de familie zijn echt voorbeelden voor me geweest," zegt hij. "Allemaal echte, klassieke, stijlvolle types. Prachtig vind ik dat."

Zijn grootvader, Bruno, heeft nog steeds altijd stijlvolle kleren aan en is zijn grote inspiratiebron; hij snapt dat het om de details gaat. Selwyn's oom, Pinuccio, is "een klassieke Italiaanse boef" (“en verder mag ik daar niets over zeggen”). "Hij was de man der mannen, leerde me dat altijd alles te regelen is. Ik was vijftien en het was kerstavond. 'Ga je in déze kleding kerst vieren?' vroeg mijn tante. Twee telefoontjes later sta ik in een winkel, ik word van alle kanten opgemeten, binnen twee uur sta ik buiten in driedelig pak, met schoenen en alles. Op kerstavond!”.

"Het gaat niet om wat je draagt, maar om hoe je het draagt."

Tegenwoordig heeft Selwyn zijn familie niet meer nodig voor stijladvies. Zijn sterkte mening steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij weet wat hij wil, maar is ook zeker niet bang om nieuwe stijlen te proberen. Het roze tweedelige linnen OGER RED pak leek hem in eerste instantie maar niets, maar blijkt daarna één van zijn favorieten items van de shoot. De bijpassende korte broek die hij draagt is los verkrijgbaar, er zit standaard een pantalon bij.

Creative artist, Italian Dutch style lover, man with a mission; OGER ICON | Selwyn Senatori

 Bekijk het tweedelige OGER RED linnen pak

Wanneer hij niet zijn favoriete Adidas sneakers draagt, draagt hij het liefst klassieke loafers. Met de instappers van Loro Piana was hij echter nog niet bekend. "Net pantoffels!" roept hij enthousiast uit, wanneer we naar de volgende locatie lopen. Om de hoek bij zijn atelier op het Rokin, zit één van zijn favoriete restaurants gevestigd: The Lobby. De serveersters zeggen hem enthousiast gedag, hij komt hier duidelijk vaker. In het prachtige interieur, inclusief kroonluchter, is hij helemaal op zijn plek. Zijn moderne tatoeages steken af tegen de klassieke lederen chesterfield stoel. Onder het genot van een kop koffie (natuurlijk Italiaanse), verteld hij enthousiast over zijn derde kindje dat op komst is. De liefde voor zijn vriendin is niet te missen wanneer je door zijn Instagram feed scrolt. Deze mooie blonde vrouw heeft vaak de hoofdrol in zijn schetsen en schilderijen, waarbij vooral haar vrouwelijke vormen een inspiratie lijken te zijn.

 Italiaans Nederlandse stijl schilderijen en tekeningen van Selwyn Senatori

 

Voor ons is het duidelijk: Selwyn snapt het. Doordat ieder kledingstuk met veel trots wordt gedragen, kan het niet anders dat het hem geweldig staat. Hij voelt zich thuis in de meest uitgesproken stijlen, waar velen anderen zich mogelijk niet aan durven te wagen. Zonde als je het ons vraagt, want na deze shoot blijkt Selwyn volkomen gelijk te hebben: "Het gaat niet om wat je draagt, maar hoe je het draagt.".

 

 

In de OGER ICON serie kunt u zich wekelijks laten inspireren door Selwyn in nieuwe stijlvolle sets, die uiteraard stuk voor stuk online & in de winkels beschikbaar zijn. Hij draagt onder andere graag de Italiaanse merken ETRO, Loro Piana, Finamore en Santoni.

» Geïnspireerd geraakt?   Bekijk Selwyn zijn selected items

 OGER ICONS - Selwyn Senatori zijn favoriete herenkleding

La Mer

Niet alleen een goed pak, maar ook een verzorgde huid maakt dat de man goed voor de dag komt. La Mer beauty expert Mariëtte van Spall zorgde voor de OGER ICON fotoshoot met Selwyn Senatori voor de huidverzorging en visagie. Mariëtte: "Voor Selwyn heb ik als eerste de Treatment Lotion van La Mer aangebracht wat zorgt voor goede hydratatie. Daarna als dagverzorging de Moisturizing Lotion wat luchtig van structuur is en in een handige pompflacon zit waar veel mannen vooral van houden. Deze combi zorgt voor een stralende huid." Mariëtte raadt aan om de huid eens in de zoveel tijd te laten behandelen in de salon. Tijdens zo'n behandeling wordt de huid optimaal gereinigd en verzorgd, maar daarbij is het uiteraard ook een moment van ontspanning. De La Mer salon is gevestigd in de P.C. Hooftstraat 107-109.

Met dank aan Selwyn Senatori, Leo van der Donk, Jesaja Hizkia en Mariëtte van Spall (La Mer beauty expert).


Bekijk hier alle OGER ICONS.