How to wear: The smoking. Stijladvies voor mannen

How to wear: The tuxedo

Veel mensen kennen de smoking als een van de chiquere herenoutfits. Een apart soort pak wat je niet vaak draagt, maar die veel allure met zich mee brengt. Wat maakt een goede smoking, hoe draag je een smoking, wat komt er bij kijken en hoe steel je de show? OGER geeft je graag stijladvies, zodat ook jij er tip top bij loopt straks.

De smoking is bij uitstek de outfit die bedoeld is om niet op te vallen. Een look die gedistingeerd moet zijn waarbij je partner in de spotlight mag staan. Het is makkelijk om te denken dat je daardoor niet alles uit de kast hoeft te halen om er stijlvol uit te zien. Maar niets is minder waar. Een smoking (of tuxedo in het Engels) dragen is bij uitstek de gelegenheid om te laten zien dat je het begrepen hebt. OGER biedt een smokingpakket aan die je helpt om in één keer alles goed voor elkaar te hebben. Het smokingpakket bevat een smoking, shirt, schoenen en een strik. In een keer heb je alles in huis om bij het volgende diner of event je te onderscheiden van de rest.

Shawlkraag of puntrevers; on point

Waar de smoking vooral altijd bekend stond om de eeuwige shawlkraag en het ouwelijke statuur is de smoking tegenwoordig meer divers, hipper en veelzijdiger dan ooit. De Oger RED smoking heeft een puntrevers wat meteen een moderne look geeft. De fit van de smoking is zoals je gewend mag zijn van een Oger RED pak, modern, strak en met oog voor detail.

Tuxedo of smoking, zo hoor je hem te dragen

Blue is the new black

Waar we bij de smoking eigenlijk standaard moeten denken aan een zwarte kleuroptie, is er gelukkig tegenwoordig ook meer ruimte om je te onderscheiden. De Oger RED smoking bestaat uit twee verschillende varianten waarbij er ook een midnight blue variant verkrijgbaar is. Midnight blue is net zo klassiek, maar dan net anders. De kleur is een prachtig diep donkerblauwe optie waarbij je er toch net even anders uitziet dan je buurman. De rest van de outfit hoef je gelukkig eigenlijk nauwelijks aan te passen.

Zorg voor een prachtig smokingshirt

Zorgen over wat voor smokingshirts er zijn, wat studs bij een smokingoverhemd zijn of welke je moet kiezen? Geen zorgen, het smokingpakket biedt twee verschillende overhemd stijlen zodat je er altijd goed uit zult zien. Je kunt kiezen voor helemaal chique, die extra finishing touch; een smokingshirt met zichtbare studs. Studs zijn bedekte knopen waarbij je het garen waarmee ze vast zitten aan je smokingshirt niet ziet zitten. Ze worden ook wel stud knopen of frontknopen genoemd en stralen het gevoel van luxe uit. Ben je wat minimalistischer ingesteld dan kun je kiezen voor de andere variant; een prachtig smokingoverhemd met een blinde knoopsluiting. Of je nu voor het smokingoverhemd met studs of zonder studs kiest, hij staat netjes en modern door de slanke pasvorm.

Lakschoenen en een strik

Een smoking is natuurlijk niet af zonder een goed paar schoenen en een nette strik. Daarom bieden wij ook een paar lakschoenen voor bij een smoking aan die niet zullen onderdoen voor menig ander paar. Lakschoenen zijn de meest traditionele schoenen die je onder je smoking kunt dragen. Vaak zijn dit veterschoenen, want traditioneler dan andere typen schoenen. Voor wat meer flair kies je voor een paar instappers of double monk die het gentleman - playboy gehalte verhogen.

 

Op een hoger niveau; de excentrieke Caruso Space smoking

Want more? To infinity and beyond!

Mocht midnight blue of zwart nog te standaard voor je zijn, dan kun je dit jaar ook kiezen voor een smoking die verder gaat waar anderen ophouden. Het Italiaanse chique modemerk Caruso komt dit jaar met het bijzondere Caruso Space smokingjasje. Een smokingjasje waarmee je gegarandeerd een buitenaards gevoel voor stijl uitstraalt. Als je de smaak te pakken hebt, kun je zelfs een kamerjas van dit heerlijke gedurfde motief krijgen. Zo zie je er ook the day after nog ultiem stijlvol uit.