5 tips om de werkweek succesvol te maken

Wat trek ik aan naar werk?

Elke ochtend – en sommigen ’s avonds – bezigen we ons met deze vraag: Wat trek ik vandaag aan?
Heel vaak hebben wij modebewuste heren daar een prima beeld bij en wanneer we de kast opentrekken vloeit daar als vanzelf een uiterst verfijnde combinatie uit. Nu zijn er van die dagen… OGER springt graag in de bres om je van wat advies te voorzien. Speciaal voor die dagen dat je het zelf even niet zeker weet.

We hebben de werkweek opgeknipt in dagen met veelvoorkomende situaties. Het staat je geheel vrij hier een eigen invulling aan te geven natuurlijk.

Maandag – Start your engines

De dag dat we de week starten. En de dag waarop we vaak teammeetings hebben om te bepalen wat we deze week onder handen nemen en soms om terug te blikken op vorige week. Ook de dag na het fijne luie weekend. Een dag vol frisheid en een dag van opstarten. Daarom is dit dé dag om zekere, frisse kleuren te gebruiken en te kiezen voor stoffen en kledij waarwe ons comfortabel bij voelen. Kies bijvoorbeeld voor een donkergekleurde broek van PT01 of Berwich, verrijkt met een natuurlijke stretch. Stap daarnaast in een prettig zittend stel loafers. Combineer dit met een contrasterend fris gekleurd vest van bijvoorbeeld OGER Italian Knitwear en maak het geheel af met een fris gekleurde das en bijvoorbeeld een donkere jas naar voorkeur. Hét recept om de week goed te beginnen!          

Dinsdag – Ready to rumble

De dinsdag is vaak een flink productieve dag, vol afspraken met ontmoetingen met relaties. Een dag waarop we veel voor elkaar krijgen en we continu tegen de klok racen. Een dag waar we ook qua kledij tegen opgewassen dienen te zijn. Kies op deze dag voor je favoriete pak van bijvoorbeeld OGER RED en combineer dit met een stel Oxfords of Balmorals. Selecteer daarbij je meest prettige shirt, een shirt waarin je de handen uit de mouwen wilt steken. Ons advies is om dit alles effen te houden. Een blauw pak, lichtblauw shirt en donkerblauwe das. Met die das kun je overigens nog wel iets spelen. Rood is ook prima, om het powersuit eer aan te doen.

Woensdag – Weekbreker

De woensdag is vaak een dag van reflectie. We staan in het midden van de week, lopen we op schema? Wat moeten we nog doen? Redden we dat? Misschien heb je nog een presentatie die dag. Combineer op deze dag dus het nuttige met het aangename. We doen het iets rustiger dan de dinsdag tenslotte. Kies voor een zomers pak van OGER Dressed for Success en ga bijvoorbeeld voor een polo hieronder. Een loafer of een mooi paar witte sneakers van bijvoorbeeld Santoni onder je outfit zal hier zeker goed doen.

Donderdag – Closingday

De dag voor vrijdag. Vrijdag is vaak lastig zaken doen, daarom is donderdag vaak D-Day. Anders gaan we al snel naar volgende week. Kies op deze dag voor extra zelfverzekerdheid en kracht. Ga daarom op deze dag voor een wit shirt, een gekleurde das en goed pochet. Dit is ook zeker de dag om een pak met een dessin aan te trekken. Kies ruiten of een fijne krijtstreep om je besluitvaardigheid te benadrukken. De donderdag is ook geschikt om voor een zakelijk diner te gaan. Zorg ervoor dat je jouw outfit hierop ingesteld hebt. Neem bijvoorbeeld een extra das mee en leg een reserveshirt in je auto (sowieso een tip). Zo kun je fris en fruitig aan de tweede ronde beginnen.

Vrijdag – vier de week

De dag waarop je de boel afsluit en baalt of viert dat je week (niet) heeft gebracht wat je wou. In ieder geval is het de moeite waard om de week überhaupt te vieren. Want al heb je niet alle targets gehaald, er is progressie gemaakt en dan op zich is al een feestje. Daarom trek je iets aan wat je tot in de avond prima kunt verantwoorden. Denk aan een fijne chino van PT01 of een Jacob Cohen jeans. Draag een shirt van OGER RED en een vest van Eleventy. Gooi die das los en ontkoop de eerste knoop van je shirt. Als je wilt kun je hier wat informelere Santoni’s onder dragen. Zorg voor frisse kleuren als groen en Ice Blue wat nu veel bij OGER te vinden is.

Extra tips

  • Zorg ervoor dat je altijd een extra overhemd en een extra jasje op kantoor/in de auto hebt liggen.

Zorg dat deze effen en neutraal zijn zodat je deze met alles kunt combineren. Mocht er onverhoopt een spoedafspraak worden ingeschoten of erger: koffie over je shirt gemorst worden net vóór je die spoedafspraak in moet, dan heb je altijd wat extra’s achter de hand. Een heer mag niet onderschatten wat een oncomfortabele outfit psychologisch met de weerbarstigheid doet. Zelfverzekerdheid moet immers onderstreept en versterkt worden door wat de man draagt.

  • Zo is het ook raadzaam een stel sneakers en een paar immer goed gepoetste Oxfords klaar te hebben staan.  Afhankelijk van de tijd en je functie wil je overal op voorbereid zijn tenslotte en je wilt overdressed noch underdressed zijn.

Sneakers kunnen overigens ook onder alle combinaties die we hierboven genoemd hebben. Zit je in een meer creatieve functie of informelere branche dan staat het je geheel vrij om je hiernaar te kleden. Let wel: juist de informele sneakers in combinatie met een goed afgestijld formeel tenue geeft die edge waar we verfijning in vinden. 

  • Tot slot: denk goed na over de impact van je outfit. Wat zegt jouw das over jou en hoe kom je daarmee over. Empathie is essentieel wanneer het op kledingkeuze aankomt. We zullen hier in een later stuk verder over uitweiden.