DE 'SOCKLESS LOOK': DE ULTIEME ZOMER VONDST

DE 'SOCKLESS LOOK': DE ULTIEME ZOMER VONDST

Tijdens de heerlijke lente dagen en met de zomer om de hoek hebben vrouwen het maar lekker makkelijk. Zij halen de sandalen en slippers tevoorschijn en kunnen zo de deur uit, maar wij mannen hebben het nog niet zo makkelijk. Veel kampen met dezelfde frustratie; hoe blijf ik koel, maar stijlvol? Het antwoord; de ‘sockless look’! Niet alleen is deze trend modieus, het geeft je voeten de nodige verfrissing.

In de zomer kunt u twee dingen doen: geen sokken dragen of, zoals wij aanraden, wel sokken dragen. Het zijn niet de normale sokken die u gewend bent, maar onzichtbare sokken mét de comfort van normale sokken. Binnen ons assortiment vindt u deze onzichtbare sokken die gemaakt zijn van Egyptisch katoen. Dit katoen is onderscheidend door zijn lange vezels en grote zuiverheid. Het is het beste katoensoort ter wereld. Egyptisch katoen voelt zacht aan, is zeer sterk, koel, ademend en vocht absorberend. De anti-slip hiel zorgt er ook voor dat de sokken de hele dag goed blijven zitten.

Elk outfit kunt u een zomers tintje geven door uw enkels te laten zien. Er zijn meerdere mogelijkheden voor het dragen van de ‘sockless look’. De meest klassieke is een heerlijke zomerdag op de boot met uw favoriete loafers aan. Of u voor een casual, zorgeloze, verfijnde of gedurfde look gaat, bijna niets is verkeerd. Van Oxfords tot Santoni sneakers, alles is mogelijk. Het is van belang dat het past bij de gelegenheid en nog belangrijker; bij u.

Met de jaren zijn sneakers meer dan alleen ‘streetwear’ en behoren niet alleen in de sportschool. Tegenwoordig kunnen sneakers met gemak zonder sokken gedragen worden. Het enige dat u moet doen is de juiste type sneaker kiezen voor bij uw outfit. Lage sneakers zijn meestal de beste optie. U haalt het meeste uit de trend en ondertussen laat u uw enkels zien. Een witte sneaker is momenteel het toonbeeld van strak, maar simpel. De praktische kleur voor uw ‘sokloze’, smart casual looks.

Loafers zijn het makkelijkst te dragen voor deze look en de veiligste optie voor de mannen onder ons die (nog) niet eerder deze look hebben gedragen. Het zijn veelzijdige schoenen, die zowel met casual outfits als semi-formeel outfits gedragen kunnen worden. Als je gaat voor een strak, semi-formeel stijl zonder sokken, kies dan voor de klassieke penny loafers. Voor een meer casual look is een tassel loafer in leer of suède geschikt. Veelvoorkomende zomerschoenen zijn de instappers. Of u nu een dagje op de boot gaat varen of een heerlijke zondagmiddag lunch gaat eten, instappers zijn een goede keuze. Haal het beste uit uw schoenen door het te combineren met cropped chino’s, open kraag shirts of polo’s. Draag een blazer voor formelere gelegenheden.

Espadrilles zijn moeiteloos te dragen voor de ‘sokloze look’. Door zijn casual verschijning, is het het beste keuze voor een relaxte en informele gelegenheid. Het zijn dé schoenen voor de fijnste zomeroutfits en een modern alternatief voor de klassieke loafers. Combineer het met smart-casual en semi-formele stijlen voor een unieke en trendy look.

Zonder sokken kunnen dubbele gesp schoenen gewaagd overkomen. Deze formele schoenen vereisen een effen outfit. Uw zichtbare enkels voegen een ontspannen twist toe aan uw outfit. Houdt de rest semi-formeel en gestroomlijnd of u ziet er al snel oncomfortabel en onverzorgd uit. Kies in de warme maanden voor lichte, linnen pakken.

Brogues zijn niet de meest voor de hand liggende keuze, maar kunnen een prima stijlvolle keuze zijn. De veterschoenen zijn wat formeler. Door deze zonder zichtbare sokken te dragen, wordt de look casual. Het is het perfecte schoeisel voor een smart casual kledij. Brogues zijn statement schoenen door de vele afwerkingen. Door dit zonder sokken te dragen ontstaat er een opvallende look. Draag de schoenen met neutrale kleuren en designs voor een strakke en stijlvolle outfit. Voor de excentrieke mannen onder ons zijn dessins en gedurfde kleuren ook een mogelijkheid.

Smart Casual Attire

Casual events en gelegenheden met een chique randje zijn de uitgelezen momenten om u sokloze look te dragen. Vind de juiste balans tussen gepolijst en relaxed. Loafers, dubbele gesp schoenen, sneakers en instappers zijn uitermate geschikt voor smart casual evenementen zoals een brunch of doping.

Semi-Formal Attire

Hoewel de sokloze schoenen niet gedragen kan worden voor formele gelegenheden, is het een prima keuze voor semi formele momenten. Het belangrijkste is dat de rest van uw outfit, inclusief de schoenen, scherp en gepolijst moeten zijn. Oxfords, brogues en loafers maken de look compleet. Ontwijk sneakers en instappers. Hou het fris met een van onze zomerpakken. Het is de ideale look voor bruiloften in warme klimaten.

Terug naar blog